pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
witam!! koledzy padł mi reduktor w miśku 88r 2,5td pytanie czy reduktor z PII z tym silnikiem bedzie pasował do mojego auta i czy od 2,8td też bedzie pasował???
BYŁ PAJERO I (PADLINA) SPRZEDAM OPONY 33/12,5/15 BFG A/T 11mm 511 279 578 1250ZŁ KPL.
nieleniu211 pisze:witam!! koledzy padł mi reduktor w miśku 88r 2,5td pytanie czy reduktor z PII z tym silnikiem bedzie pasował do mojego auta i czy od 2,8td też bedzie pasował???
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
może
napisz że => ES czy SS, a jak nie wiesz o co kaman
to przeczytaj se przyklejone
Tomek

napisz że => ES czy SS, a jak nie wiesz o co kaman

Tomek
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
'88 to raczej ESbazylisek pisze:może![]()
napisz że => ES czy SS, a jak nie wiesz o co kamanto przeczytaj se przyklejone
![]()
Tomek
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
widze ze kolega nie wie w którym roku zakładali ES i SS ,tylko przerabiane maja SS z 88r wiec kolega nie błysnął,niech sobie poczyta w tematach przyklejonych od którego roku były ES i SS ale oczywiście ja sie nie znambazylisek pisze:może![]()
napisz że => ES czy SS, a jak nie wiesz o co kamanto przeczytaj se przyklejone
![]()
Tomek

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
dawca ES czy SS
Tomek

Tomek
Tomek
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
- kastor80
- jestem tu nowy...
Wczoraj znów zaczął walić mi łańcuch w reduktorze, to już drugi reduktor w ciągu prawie pół roku.
Czy ktoś próbował wsadzić reduktor SS do Pajero I 2,5? Czy to skomplikowana operacja?

Czy ktoś próbował wsadzić reduktor SS do Pajero I 2,5? Czy to skomplikowana operacja?
Pajero I 2.5 tdi - krótka buda
kastor80 pisze:Wczoraj znów zaczął walić mi łańcuch w reduktorze, to już drugi reduktor w ciągu prawie pół roku.![]()
zmień przełożenia w mostach
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Czujnik od intercoolera jest przykrecany na dwa blachowkrety wiec problemu z zaslepieniem nie ma.
Podziękował koledzeKajen pisze:Czujnik od intercoolera jest przykrecany na dwa blachowkrety wiec problemu z zaslepieniem nie ma.

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
jeśli zastapiłeś swój ~20-to letni łańcuch innym ~dwudziestoletnim łańcuchem to niby czego się spodziewałś?kastor80 pisze:Wczoraj znów zaczął walić mi łańcuch w reduktorze, to już drugi reduktor w ciągu prawie pół roku.![]()
[...]
jeśli jesteś kumaty mechanicznie to sprawa jest prosta jeśli masz potrzebne graty od P2. Jedyna rzeźba to zmotanie później wałów napędowych. Reszta jest plug&play.kastor80 pisze: Czy ktoś próbował wsadzić reduktor SS do Pajero I 2,5? Czy to skomplikowana operacja?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Z zastrzezeniem automat/manual bo nie pasują.
- bilans
- Kontaktowanie:
pytanie o sprzęgło w 2.6 benzynka .. weekend był ładny .. na tyle że poszło sprzęgło
pytanie jak się do niego dobrać co prościej wywalić silnik ? czy zwalać skrzynię z czym mniej roboty ?
a i czy będą jakieś niespodzianki
??? czy sprzęgło w 2.6 jest takie samo jak np 2.5 diesel ?
i jakiej firmy kupować sprzęgło (tarcza/docisk) a może obić tarczę
?

pytanie jak się do niego dobrać co prościej wywalić silnik ? czy zwalać skrzynię z czym mniej roboty ?
a i czy będą jakieś niespodzianki

i jakiej firmy kupować sprzęgło (tarcza/docisk) a może obić tarczę

wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Zna ktoś wymiary uszczelnienia przedniej prawej półosi od strony zwrotnicy ?
We wszystkich jedynkach jest takie samo?
Muszę wymienić łożysko igiełkowe a w sklepie mówią że mogą być różne wymiary rzeczonego uszczelnienia...
Muszę wymienić łożysko igiełkowe a w sklepie mówią że mogą być różne wymiary rzeczonego uszczelnienia...
Terrano 2,7TDI 98'
było Pajero 2,3TD 87'
było Pajero 2,3TD 87'
Witam wszystkich w dziale Mitsu, panowie potrzebuje pilnie pomóc koledze może macie gdzieś w dziale schemat instalacji elektrycznej P II 4m40t manualna pompa 2,8td 96r
z góry thx
z góry thx
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Na mitsubishilinks.com powinno cos byc. Szukaj tam lub w "przyklejonych".
jak masz jakieś pojęcie o mechanice i kanał to w pół godziny zwalisz skrzynie na ziemie,z silnikiem bedziesz miał wiecej problemów.sprzegło załóż "VALEO" lub "LUK" chyba ze kupisz sobie komplet sprzegła(tarcza,docisk,łożysko) za 250zł z JC PREMIUM bo też są takie,ale długo nie pojeździsz na nim.jesli chodzi o sprzegło do 2,6 to powinno byc to samo co 2,5 ale lepiej sprawdz dokładnie,już mineły czasy nabijania tarcz kup nowe i zapomnij o problemiebilans pisze:pytanie o sprzęgło w 2.6 benzynka .. weekend był ładny .. na tyle że poszło sprzęgło![]()
a i czy będą jakieś niespodzianki??? czy sprzęgło w 2.6 jest takie samo jak np 2.5 diesel ?
i jakiej firmy kupować sprzęgło (tarcza/docisk) a może obić tarczę?
Pajero 2,5TD,87r 100KM
W 2.3 i 2.5 jedynce srednica tarczy to 235 mm. Ale gdzies tam były inne, warto sprawdzic. A czy wyrzucac skrzynie czy silnik do jeden wuj. Raz zrzucałem skrzynie i jest ciezka jak cholera, pozniej zmieniałem silnik to i przy okazji załozyłem adasiowe spieki. Tyle ze znow osprzetu do demontazu jest sporo...
Kajen pisze:Na mitsubishilinks.com powinno cos byc. Szukaj tam lub w "przyklejonych".

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

takie samo i w dwójkach też - w zamienikach powinnen byc wymiar i numer np z coreteco - jak nie zapomne to w domu sprawdze w zapiskachfotam pisze:Zna ktoś wymiary uszczelnienia przedniej prawej półosi od strony zwrotnicy ?
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Valeo to chińszczyzna - natomiast w zestawie JC Premium wydziałem bardzo porządną tarczę NKK i docisk Hyundai OEM. Łożysko bucowe strasznie było natomiast. Polecam AISIN.marcyb3 pisze:jak masz jakieś pojęcie o mechanice i kanał to w pół godziny zwalisz skrzynie na ziemie,z silnikiem bedziesz miał wiecej problemów.sprzegło załóż "VALEO" lub "LUK" chyba ze kupisz sobie komplet sprzegła(tarcza,docisk,łożysko) za 250zł z JC PREMIUM bo też są takie,ale długo nie pojeździsz na nim.jesli chodzi o sprzegło do 2,6 to powinno byc to samo co 2,5 ale lepiej sprawdz dokładnie,już mineły czasy nabijania tarcz kup nowe i zapomnij o problemiebilans pisze:pytanie o sprzęgło w 2.6 benzynka .. weekend był ładny .. na tyle że poszło sprzęgło![]()
a i czy będą jakieś niespodzianki??? czy sprzęgło w 2.6 jest takie samo jak np 2.5 diesel ?
i jakiej firmy kupować sprzęgło (tarcza/docisk) a może obić tarczę?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Dwa pytania...
1:Motam blokade tyłu do swojego smietnika, zanabyłem most od l200 i wychodzi mi, ze jest jakies 90 mm szerszy
W zasadzie bebechy powinny podejsc, nie wiadomo czy podejdą połosie ale to loteria i dopoki nie rozbiore to nie bede wiedział. Ewentualnym ratunkiem jest załozenie dystansow na przod 45 mm tylko obawiam sie o wytrzymałosc. I tu prosze o Wasze doswiadczenia w tej materii. Oczywiscie szersze auto było by jakos stabilniejsze. Czy moze przerzucic same bebechy ? Licze na Wasza pomoc. Aha. Poszerzenia nadkoli oryginalne mam ale nie wiem czy chciałbym zakładac.
Pytanko drugie. Ponoc ktores pajera miały w tylnym wale zamiast krzyzakow homokinetyki. Ktos wie ktore ?
1:Motam blokade tyłu do swojego smietnika, zanabyłem most od l200 i wychodzi mi, ze jest jakies 90 mm szerszy

Pytanko drugie. Ponoc ktores pajera miały w tylnym wale zamiast krzyzakow homokinetyki. Ktos wie ktore ?
Dzięki Majcher znalazłemfotam pisze:Zna ktoś wymiary uszczelnienia przedniej prawej półosi od strony zwrotnicy ?
corteco 56x76x6,4\11.4
Terrano 2,7TDI 98'
było Pajero 2,3TD 87'
było Pajero 2,3TD 87'
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
PIII ma homokinetyki i wały kompozytoweKajen pisze:Dwa pytania...
Ponoc ktores pajera miały w tylnym wale zamiast krzyzakow homokinetyki. Ktos wie ktore ?
Czwarte serce 

P II 2.8 td wieniec da sie obrocić na odydwrot/troche mam w jednym miejscu zjechany/ ?