Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Są prawe i lewe,ale pojechałem resory przewalcowywać i zrobili jednakową wysokość.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
Lovellsa walcowałeś?Wiarus pisze:Są prawe i lewe,ale pojechałem resory przewalcowywać i zrobili jednakową wysokość.
Dzika Koza
Po jakim czasie i przebiegu?Wiarus pisze:Ome.
Ile z tego w terenie?
Dzika Koza
Gość zakładał je 4 lata wstecz.Jeździł rekreacyjnie.Jak kupiłem auto miesiąc temu,to nie były całkiem proste.Auto będę używał w terenie,więc podniosłem wieszakami przód o 2 cm. i walec ,a tył też walec i wieszaki rewolwery.Przedłużyłem tylne amory o 7 cm.,przednie o 2 cm.Włożyłem 4.16,więc przy dwóch ARB-ach w mostach autko powinno jechać.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
zderzaki do gv I 2004 czy mozna czy przepisy juz obejmuja i jest zakaz modyfikacji
ktos robi rury tanio i dobrze ?
co zrobic taniego aby zminimalizowac ewentualne krzakostraty
ktos robi rury tanio i dobrze ?
co zrobic taniego aby zminimalizowac ewentualne krzakostraty
Salvator pisze: ktos robi rury tanio i dobrze ?
Huta Katowice

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
NuVo pisze:Salvator pisze: ktos robi rury tanio i dobrze ?
Huta Katowice

4x4 Tczew
Witam.
Mam ktoś fote z ustawieniem rozrządu w jimisie M13a dohc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
podaj maila, to wyśle pdf-a, który powinien pomócŁosiowy pisze:Witam.
Pozdrawiam
była vitara 1.6 16v long, był Y61 2.8TD, jest tylko plaskacz
Dzięki wielkiklark pisze:podaj maila, to wyśle pdf-a, który powinien pomócŁosiowy pisze:Witam.
Pozdrawiam

Potrzebuję pomocy. Gdzie powinien być zlokalizowany czujnik otwarcia drzwi w Vitarze 3d 95r? Bo lampka pod dachem ma 3-pozycyjny przełącznik, ale w żadnej nie reaguje na drzwi. Pierwsza myśl to czujnik - ale opatrzyłem drzwi dookoła i nie widzę.
Krańcówka w progu na dole powinna być. Może zasniedziała.
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
Masz krańcówki w progach, ale one bardzo często śniedzieją.
Przytknij kablem do masy, jak pomoże to oczyść styk talerzyka, który dotyka obudowy i blachę dookoła wtyku. Lampka w jednej skrajnej pozycji jest zapalona stale, w drugiej skrajnej masz na otwarcie drzwi, w srodkowej wylaczona.
Przewod krancowki idzie slupkiem i konczy sie jednopinową wtyczką na wysokości głośnika w boczku.
Przytknij kablem do masy, jak pomoże to oczyść styk talerzyka, który dotyka obudowy i blachę dookoła wtyku. Lampka w jednej skrajnej pozycji jest zapalona stale, w drugiej skrajnej masz na otwarcie drzwi, w srodkowej wylaczona.
Przewod krancowki idzie slupkiem i konczy sie jednopinową wtyczką na wysokości głośnika w boczku.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

Ok, dzięki za kompleksową odpowiedź. Jak wrócę z roboty to obejrzę, aczkolwiek czuje że będzie smutno - bo jeśli dobrze pamiętam to się okaże, że w progu mam tylko dziurę po wyłączniku
To prawdopodobnie główny powód niedziałania...
Sądziłeś, że to w technologii bezprzewodowej działa?
Są do kupienia takie krańcówki uniwersalne chyba po 4 zł/sztuka
Sądziłeś, że to w technologii bezprzewodowej działa?

Są do kupienia takie krańcówki uniwersalne chyba po 4 zł/sztuka

Toż to japonia panie o-)
Miałem cichą nadzieję, że nie dopatrzyłem i np. gdzieś przy zawiasach jest jednak. To się kupi i się zrobi.
Raz jeszcze dzięki.
Miałem cichą nadzieję, że nie dopatrzyłem i np. gdzieś przy zawiasach jest jednak. To się kupi i się zrobi.
Raz jeszcze dzięki.
Połamałem w Jimnym snorkela, więc muszę zanabyć nowego. Czy można spod maski wywalić całą puszkę z filtrem powietrza i zamiast tego poprowadzić na dach elastyczną rurę i na jej końcu zamontować filtr stożkowy z osłoną, żeby błoto go nie chlapało?
Znalazłem taki na alledrogo http://allegro.pl/filtr-stozkowy-stozek ... 12928.html
Znalazłem taki na alledrogo http://allegro.pl/filtr-stozkowy-stozek ... 12928.html
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
To, co znalazłeś montuje się w miejscu puchy filtra. Jak dobrze uszczelnisz, to pod wyjście podłączasz gumę od stara (wąż chłodniczy chyba) i wsadzasz jakąkolwiek rurę fi75.Placek^ pisze:Połamałem w Jimnym snorkela, więc muszę zanabyć nowego. Czy można spod maski wywalić całą puszkę z filtrem powietrza i zamiast tego poprowadzić na dach elastyczną rurę i na jej końcu zamontować filtr stożkowy z osłoną, żeby błoto go nie chlapało?
Natomiast lepiej faktycznie stożek montować na początku dolotu, tzn na końcu rury.
PS. Pamiętaj o olejku do stożków, bo suchy stożek puszcza bardzo dużo gówna (są gotowe kity K&N na przykład).

No ale nie można tego co znalazłem zamontować na końcu rury? Jaki ma to znaczenie czy będzie na końcu czy w miejscu puszki?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Drogie Bravo!
Jimny 2004 (przód zapinany wajchą). Kontrolka napędu przestała świecić. Załącza, odłącza normalnie. Elektryka? Co pomacać? W śniegu głębokim dzisiaj jeździł.
Jeszcze jedno. Po przejechaniu 30 km na 4wd, przedni most wyraźnie cieplejszy od tylnego. Olej tylko zdążyłem sprawdzić przed zmrokiem. Stan jest, ale lekko zmetalizowany. Jak zdiagnozować, bo coś czuję, że się problem zaczyna...
Jimny 2004 (przód zapinany wajchą). Kontrolka napędu przestała świecić. Załącza, odłącza normalnie. Elektryka? Co pomacać? W śniegu głębokim dzisiaj jeździł.
Jeszcze jedno. Po przejechaniu 30 km na 4wd, przedni most wyraźnie cieplejszy od tylnego. Olej tylko zdążyłem sprawdzić przed zmrokiem. Stan jest, ale lekko zmetalizowany. Jak zdiagnozować, bo coś czuję, że się problem zaczyna...
No można, ale jest zylion innych tańszych.Placek^ pisze:No ale nie można tego co znalazłem zamontować na końcu rury? Jaki ma to znaczenie czy będzie na końcu czy w miejscu puszki?

Chcesz na to nałożyć wlot z kratką? Bez sensu. A jak zostawisz tak, to deszcz będzie do środka padał.
Napęd jest, a kontrolki nie ma?bIp pisze:Drogie Bravo!
Diagnoza za 100 pkt: żarówka się przepaliła?

Chyba, że nie zrozumiałem i napędu niet... Wtedy wężyk, pompka, membrana w moście, elektryka... Generalnie sporo zabawy

No włąśnie chodzi o to, że on ma obudowę, wiec deszcz i błoto mu nie straszne. On ma poziomo na dachu leżeć, wlotem do tyłu samochodu. No chyba, że do innego jakąś osłonę czy daszek wykombinuję.suzus1995 pisze:No można, ale jest zylion innych tańszych.Placek^ pisze:No ale nie można tego co znalazłem zamontować na końcu rury? Jaki ma to znaczenie czy będzie na końcu czy w miejscu puszki?![]()
Chcesz na to nałożyć wlot z kratką? Bez sensu. A jak zostawisz tak, to deszcz będzie do środka padał.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Taaaaką puchę na dach?
No jak tam sobie chcesz, może i pomysł nie do końca taki głupi
No jak tam sobie chcesz, może i pomysł nie do końca taki głupi