Z alusami mnie nie przekonasz. A Aluminum również "rdzewieje", nie wiem, czy wiesz.

Moderator: Mroczny
pyproki spawają, porządni robią przykręcaneDarek Elwood pisze:To powiedz mi jeszcze Rokfor, czy w tej przykładowej Toyocie progi są spawane do ramy czy przykręcone?
zdecydowanie zaleta!benek pisze: polibusze maja 2 zalety: 1 można je zdjąć i zalozyc bez prasy,
Poproszę o dowód.rokfor32 pisze:Się już tak nie nakręcajcie z tymi polibuszami. Nie są dobrym zamiennikiem dla tulei metalowo gumowych - ale nie są całkiem do bani w zawieszeniu. Przykładowo - do oczek resorowych (tam gdzie ori przychodzą same gumy, bez metalu) ja stosuję WYŁĄCZNIE poliuretany. Bo - tym miejscu - są zylion razy lepsze od gumy. To samo z poduchami nadwozia - jak się dobierze elestomer o odpowiedniej twardości.
....
Próbowałeś kiedyś zdjąć stary resor z gumowymi tulejami? To spróbuj, a potem opisz wrażenia.қzh pisze:taaa, bo styk guma-metal powoduje korozje. idze idze panie z takimi teoryjami...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości