Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
5.125 pasujące do przedniego mostu samuraiowego to były tylko w vitarkach 1.6 8V czy też w 1.6 16V? Bo gośc z tej aukcji http://allegro.pl/suzuki-vitara-most-pr ... 97490.html zapewnia, że przełożenia 41/8 czyli 5.125
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Cena taka sobie-powiedz,żeby wyjął główkę i policzył dokładnie.Z 1.6 16V chyba ma inne przełożenie.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
No wiem, że taka sobie, ale na bezrybiu i rak ryba 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Na alledrogo?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Tak jeszcze z innej beczki - potrzebny mi rysunek techniczny przedniego wahacza jimny. Ma ktoś może?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Na Tablicy pl.W mojej zmotce mam wahacze jimny-rama samurai.
Placek^ pisze:I łożyska do wymiany co 100km przy dystansach 60mm?
Jesli dobre łozyska to przy kilku dużych rajdach w sezonie na dystansach 70 mm wymiana raz w roku w czasie zimowego przeglądu

Manual do Ignisa zaleca by przy wymianie łożyska w przedniej piaście KONIECZNIE użyć nowej nakrętki dociskającej owe łożysko i nowego segera... nakręta jest zagniatana tak jak nakrętka wałka atakującego.
Czy oprócz producenckiego widzimisie i dupochronu w razie pozwów po urwanym kole są realne argumenty by nie użyć poprzedniej nakrętki i segera ponownie?
Czy oprócz producenckiego widzimisie i dupochronu w razie pozwów po urwanym kole są realne argumenty by nie użyć poprzedniej nakrętki i segera ponownie?
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Czy flansza przedniej główki w szerokim moście ma taki sam rozmiar i rozstaw śrub jak flansza przedniego wału w jimnym? Przy zmianie mostu na samuraiowy podejdzie wał z jimniaka?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Może pasować. Może nie pasować.
Zależy jak trafisz
Zależy jak trafisz

Na allegro jest dystans wału dedykowany samurai-jimny ,więc to samo.
U mnie tylna główna z jimniego pasowała do wałów samuraia.
Jimny M16A
- Mietek603S
-
Przecież w samcu są dwa rozmiary flanszy, na sruby 8 i 10, więc tylko jedna kombinacja podejdzie do jimniego
W szerokim moście najczęściej spotkasz rozstaw na 10, ale w dieslu dziadek miał na 8
W szerokim moście najczęściej spotkasz rozstaw na 10, ale w dieslu dziadek miał na 8
MIETEK
Założę się o dowolną kwotę, że do mojego samuraia na pewno nie będzie pasowałWiarus pisze:Na allegro jest dystans wału dedykowany samurai-jimny ,więc to samo.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Rodzi się filozoficzne pytanie "ile Samuraia jest w Samuraiu"Kostuch pisze:Założę się o dowolną kwotę, że do mojego samuraia na pewno nie będzie pasowałWiarus pisze:Na allegro jest dystans wału dedykowany samurai-jimny ,więc to samo.

Suzuki Samurai 1.6 Spring, blokada, i inne pierdółki.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
Mitsubishi L300 2.4i 4wd LSD.
Do jednego wariantu będzie pasował-do drugiego wymienić flanszę.
Toż przecież już dawno to napisałem.
Placek, i w samuraiu wał przykręca się do flanszy... ale śruby są na wylot + podkładka sprężynująca + nakrętka. Nie ma gwintu w flanszy jak w jimnym. Więc pamiętaj o śrubach bo te od jimnego to tak biednie będzie..
Placek, i w samuraiu wał przykręca się do flanszy... ale śruby są na wylot + podkładka sprężynująca + nakrętka. Nie ma gwintu w flanszy jak w jimnym. Więc pamiętaj o śrubach bo te od jimnego to tak biednie będzie..

Spoko, dzięki :] Za tydzień odbieram most i zobaczymy, ale na wszelki wypadek wezmę też flanszę wału od kompletu z samuraia, najwyżej podmienię flansze na wale i będzie git. Bardziej martwię się o to, jak dobrze przyspawać mocowania sprężyn i wahaczy, żeby trzymały kąty.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jakbym mial wsadzic dodatkowa pompe wody do ukladu z chlodnica przeniesiona na pake, to w ktorym miejscu i jak to wpiac w uklad
w szereg czy jako bocznik 

sj 425 606468554
Spalił mi się rozrusznik w Samuraiu 1,3 z 94 roku. Czy swift z tym samym silnikiem G13BA ma ten sam rozrusznik? Samuraia już rozbierałem ale swifta nigdy.
mi się wydaje że będzie inny ze względu na skrzynie,tzn że był chyba w swifcie po odwrotnej stronie.
Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Jeśli już to będziesz musiał podmienić przednią część (nie pamiętam jak to się nazywa)
Gdzieś słyszałem, że po takiej operacji pasuje, ale nie jest to pewne info.
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

w naszych samuraiach (i na oryginalnych silnikach i po swapach na jimniego 1,3 SOHC i na vitarę 1,6 8v) działa bez problemów tylko na oryginalnej pompie przy chłodnicach na pace, ale z tego co widziałem w kilku autach, to dodatkowe pompy były podłączone w szeregu.meenia pisze:Jakbym mial wsadzic dodatkowa pompe wody do ukladu z chlodnica przeniesiona na pake, to w ktorym miejscu i jak to wpiac w ukladw szereg czy jako bocznik
z tego co pamiętam, to w swifcie jest taki rozrusznik jak w baleno, czyli pasuje tylko jedna śruba, a druga wychodzi w innym miejscu. Da się te rozruszniki zastosować jak się ma w samuraiu silnik np. z vitary, bo wystarczy zrobić dodatkowy otwór w kryzie łączącej silnik ze skrzynią i będzie grało.lukassos pisze:Spalił mi się rozrusznik w Samuraiu 1,3 z 94 roku. Czy swift z tym samym silnikiem G13BA ma ten sam rozrusznik? Samuraia już rozbierałem ale swifta nigdy.
też słyszałem, że są rozruszniki, w których da się zrobić taki przeszczep, ale miałem dwie sztuki z baleno i dwie ze swifta i żadnego się nie udało zmotać.Hałas pisze:Jeśli już to będziesz musiał podmienić przednią część (nie pamiętam jak to się nazywa)
Być może te rozruszniki z samuraia, które ja mam są nie takie jak trzeba.
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
w naszych samuraiach (i na oryginalnych silnikach i po swapach na jimniego 1,3 SOHC i na vitarę 1,6 8v) działa bez problemów tylko na oryginalnej pompie przy chłodnicach na pace, ale z tego co widziałem w kilku autach, to dodatkowe pompy były podłączone w szeregu.chomik. pisze:meenia pisze:Jakbym mial wsadzic dodatkowa pompe wody do ukladu z chlodnica przeniesiona na pake, to w ktorym miejscu i jak to wpiac w ukladw szereg czy jako bocznik
Tylko co taka pompa porabia jak jest zamkniety termostat

Co do rozrusznika to w samusraju mam mitsubischi a z balerona lezy gdzies identycznie wygladajace denso, z ktorego nawet elektromagnes do samiego nie pasuje

sj 425 606468554