Znalazłeś Zbyszkowi pipa, to teraz możesz mi busa poszukać

Moderator: Misiek Bielsko
Znalazłeś Zbyszkowi pipa, to teraz możesz mi busa poszukać
Nie ma, usunął.
Jak to nie ma
Chyba Mitsu też stosuje taki napęd. O ile do przejechania kawałka po błocie lub śniegu to działa całkiem dobrze to jakaś jazda kilka godzin w terenie... nie nadąży ładować. W dupowozie mam pędzoną tylną oś prądem i działa to nad wyraz sprawnie.lbl78 pisze: ↑pn paź 14, 2024 6:08 pmpojeździłem se chińskim pickupem.... elektrycznym.... znaczy hybryda ale 2 silniki elektryczne i agregat 1,5 na benzynę
i najgorsze jest to, że mi się ten wymysł chiński bardzo podoba![]()
![]()
ale jak na razie nie musze się przejmować jeszcze nie jest dostępny w europie![]()
![]()
może rozchodze
![]()
Jaka jazdaAdamo pisze: ↑wt paź 15, 2024 10:17 amChyba Mitsu też stosuje taki napęd. O ile do przejechania kawałka po błocie lub śniegu to działa całkiem dobrze to jakaś jazda kilka godzin w terenie... nie nadąży ładować. W dupowozie mam pędzoną tylną oś prądem i działa to nad wyraz sprawnie.lbl78 pisze: ↑pn paź 14, 2024 6:08 pmpojeździłem se chińskim pickupem.... elektrycznym.... znaczy hybryda ale 2 silniki elektryczne i agregat 1,5 na benzynę
![]()
ale jak na razie nie musze się przejmować jeszcze nie jest dostępny w europie![]()
![]()
może rozchodze
![]()
Daj chłopu pomarzyć... Teraz za cokolwiek można usłyszeć 'zarzuty' to nie dziwota że se chce powspominać, jak nie wysyłano na szafot za jazdę po niepublicznych drogach leśnych i polnych...
Chciałem coś, ale nie. Żyj w tym przekonaniu. Im więcej ludzi w to uwierzy, tym lepiej. Można się rozejść
ZbychoS pisze: ↑wt paź 15, 2024 8:33 amNie ma, usunął.
Kupowałem wieczorem, za chwilę wychodzę by obejrzeć co kupiłem. Zapewne będę żałował, a wątpliwości już mam![]()
Nie działa oświetlenie sterowania szybami i pokręteł ogrzewania i klimy. Trza po omacku.
Podobno wymiana żarówek ? czegoś tam do oświetlenia, mocno upierdliwa ?
Jak to nie ma
Obecną siedzibą wielkiego mistrza jest dom zakonny w Wiedniu przy Singerstraße 7, obok archikatedry św. Szczepana. Oprócz Austrii zgromadzenie ma swe domy również w Niemczech, Włoszech, Słowenii, Słowacji i Belgii.
wiesz pobawiłem się tym akurat na torze offroadowym, bo dopuszczenia do ruchu nie miało, tak że nie mam zbytnio wrażeń asfaltowych, miało opony RT jak moje (chyba nawet takie same 33 cale) mocy fchuj za dużoAdamo pisze: ↑wt paź 15, 2024 10:17 amChyba Mitsu też stosuje taki napęd. O ile do przejechania kawałka po błocie lub śniegu to działa całkiem dobrze to jakaś jazda kilka godzin w terenie... nie nadąży ładować. W dupowozie mam pędzoną tylną oś prądem i działa to nad wyraz sprawnie.lbl78 pisze: ↑pn paź 14, 2024 6:08 pmpojeździłem se chińskim pickupem.... elektrycznym.... znaczy hybryda ale 2 silniki elektryczne i agregat 1,5 na benzynę
![]()
![]()
może rozchodze
![]()
Absolutnie jest to bardzo ważne . Chciałobysię to to wszystko rozkręcić na drobne śrubki ...lbl78 pisze: ↑wt paź 15, 2024 7:08 pmwiesz pobawiłem się tym akurat na torze offroadowym, bo dopuszczenia do ruchu nie miało, tak że nie mam zbytnio wrażeń asfaltowych, miało opony RT jak moje (chyba nawet takie same 33 cale) mocy fchuj za dużoAdamo pisze: ↑wt paź 15, 2024 10:17 amChyba Mitsu też stosuje taki napęd. O ile do przejechania kawałka po błocie lub śniegu to działa całkiem dobrze to jakaś jazda kilka godzin w terenie... nie nadąży ładować. W dupowozie mam pędzoną tylną oś prądem i działa to nad wyraz sprawnie.lbl78 pisze: ↑pn paź 14, 2024 6:08 pmpojeździłem se chińskim pickupem.... elektrycznym.... znaczy hybryda ale 2 silniki elektryczne i agregat 1,5 na benzynę
![]()
![]()
może rozchodze
![]()
przy jeżdżeniu około godziny bateria wspomagana silnikiem podniosła się o 13% więc raczej nie będzie to ogromny problem, bateria mała, bo starcza na jakieś 80km (70km był zasięg z komputera pokładowego, naładowany w 80% podobno 100 da się rady wycisnąć z baterii) po drodze, nie ma to skrzyni biegów, reduktora, blokad, niczego... ale jeździ jakby miało
no może z tymi blokadami to przesada, ale działa lepiej niż TC w isuzu, co do artykulacji zawiasu... toooo jest tak se, bardzo tak se
2x przód z d-maxa
![]()
ponoć już jest do tego zawias z liftem pod opone 34/35 cala (seryjnie ma 32 mieści się 33)
jeszcze teraz z tego co się dowiedziałem z interneta to przednia oś(chyba tylko przednia) ma możliwość dopędzania silnikiem benzynowym, a także jazdy z zupełnie wyłączoną baterią
wadą jak wszystkich elektryków jest masa na pusto ponad 2 tony i ładowność 900 kilo, sumarycznie DMC chyba 3200(?) i ciąganie przyczepy max 2700 chyba
Chyba: nie bądź łosiem kup 0,8
Nie żebym był zwolennikiem... ale potrafię sobie wyobrazić. Pociągi, tramwaje itp. są na prąd i działają całkiem sprawnie z dużymi obciążeniami, bez przerwy przez całą dobę. Jak wymyślą sensowne akumulatory i szybkie ładowanie to będzie znacznie bardziej efektywne i niezawodne niż aktualne spalinówki.
karierę zrobił j.w. ponoć dobry.J.radek miał.
Większość, jak nie wszystkie olbrzymie wywrotki w kopalniach odkrywkowych jest hybrydowa.Adamo pisze: ↑śr paź 16, 2024 10:30 amNie żebym był zwolennikiem... ale potrafię sobie wyobrazić. Pociągi, tramwaje itp. są na prąd i działają całkiem sprawnie z dużymi obciążeniami, bez przerwy przez całą dobę. Jak wymyślą sensowne akumulatory i szybkie ładowanie to będzie znacznie bardziej efektywne i niezawodne niż aktualne spalinówki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość